Vakmanschap icon USP home GlascoatingSomeren
Vakmanschap
Gemak icon USP home GlascoatingSomeren
Klaar terwijl u wacht
Eerlijkheid icon USP home GlascoatingSomeren
5 jaar garantie
Icon 5 USP home GlascoatingSomeren
Zaterdag geopend
Icon 2 USP home GlascoatingSomeren
Gratis leenauto

Toepassingen van glascoating

24-11-2020
Someren blog3foto1

Wanneer we ramen tinten, doen we dit niet alleen bij auto’s en niet alleen om een object er mooier uit te laten zien. Dat speelt zeker een belangrijke rol, want een tint brengt een sportieve, chique en/of professionele uitstraling teweeg en het houdt de verkleuring van uw interieur tegen. Maar glascoating heeft nog meer voordelen:

 • Comfort
  Dankzij de kwaliteit van onze glasfolie, welke is voorzien van een speciale film met gemetalliseerde moleculen, leveren de door ons getinte ramen ook veel comfort. De moleculen hebben een reflecterende werking en maken de folie daardoor warmte- en zonwerend. Dit zorgt voor een prettiger binnenklimaat.
 • Besparing
  Een beter binnenklimaat betekent dat uw airco minder hard moet werken en u dus minder brandstof/energie verbruikt.
 • Veiligheid
  Onze raamfolie houdt ook Uv-straling tegen, dus beschermt tegen de schadelijke effecten daarvan. Maar dat is slechts één vorm van veiligheid. Blinderende raamfolie kan ook een belangrijke rol spelen in veiligheid door het van buitenaf onttrekken van het zicht op mensen of voorwerpen in een ruimte.
 • Privacy
  Diezelfde eigenschap van raamfolie zorgt tevens voor privacy. U kunt nog prima door een raam naar buiten kijken, maar anderen niet of minder goed naar u.

Someren Blog3Foto2

Toepassing op auto's, gebouwen en meer

Bij Glascoating Someren tinten we voornamelijk auto’s, maar ook gebouwen pakken we aan. Voor beiden gelden dezelfde voordelen van glascoating.

Auto's

Bij een auto gaat het meestal om een sportieve look en zo min mogelijk hinder van de zon. Getinte ramen geven een auto net dat beetje extra cachet en de speciale folie zorgt ervoor dat de zon minder sterk door de autoruiten komt. Vooral voor de kindjes op de achterbank is het fijn dat de zon niet direct op hun gezichtjes zit. De airco moet bovendien minder hard werken, wat weer scheelt in het brandstofverbruik.

Gebouwen

Bij gebouwen draagt glascoating bij aan een professionele uitstraling van een bedrijf en zorgt het, net als bij de auto, voor een prettiger binnenklimaat en minder energieverbruik. Bijkomende voordelen zijn minder inkijk en meer veiligheid. Zo kan verduisterende of blinderende glascoating privacy bieden in werkruimtes die naast drukbezochte looproutes liggen. En spiegelende glascoating biedt bijvoorbeeld uitkomst bij opslagruimtes met waardevolle materialen. 

En meer

Auto’s en gebouwen zijn niet de enige objecten waar we glascoating op aanbrengen. Ook voor andere voertuigen en items draaien we onze hand niet om. Zo kregen we onlangs bijvoorbeeld het verzoek om 60 aquariums met donkere folie te beplakken voor een universiteit in Zürich. Het bleek van belang te zijn voor hun onderzoeksproces. Dat bracht voor ons weer een heel nieuw voordeel van glascoating aan het licht.

Een beter binnenklimaat betekent dat uw airco minder hard moet werken en u dus minder brandstof/energie verbruikt.

Verschillende soorten glascoating

Voor verschillende toepassingen gebruiken we verschillende soorten coatings. Het grootste verschil zit in de vorm van de ruit en het doel van de coating.

 • Autoglasfolie
  Deze folie is speciaal ontworpen voor gebruik op gebogen ruiten. We brengen de folie aan op de binnenkant van autoruiten. 
 • Vlakglasfolie
  De naam zegt het al, deze folie is geschikt voor vlakke ruiten. Ideaal dus voor bedrijfspanden en woningen. 
 • Glaslook panelen
  Het woordje ‘look’ in glaslook panelen is enigszins misleidend. Deze panelen zijn wel degelijk gemaakt van glas, maar het zijn geen ramen. U kunt er niet doorheen kijken. De panelen worden vooral gebruikt op dichte cabines van bedrijfsbussen. We plaatsen de panelen op de metalen wand van de bus, waardoor het lijkt (look) alsof deze ramen heeft. Het geeft de bus een veel chiquer uiterlijk. Het grote voordeel van glaslook panelen ten opzichte van kunststof exemplaren, is dat ze er mooier uitzien en veel langer mooi blijven.

Dit artikel delen: