Ramen laten tinten van uw auto: de mogelijkheden op een rij

Ramen laten tinten? Bij Glascoating Someren draait alles om glas én ramen tinten. En daarin gaan wij graag met de tijd mee en zoeken wij constant naar innovatieve oplossingen. Wel zitten er een aantal regels aan verbonden. Deze regels en de mogelijkheden leest u hieronder:

Ramen laten tinten: de regels

"Mag dat überhaupt wel?" krijgen wij regelmatig te horen. Veel mensen denken dat ramen laten tinten verboden is. Dit kunnen we meteen weer wegwuiven, want - naast dat er wel wat regels aan verbonden zijn - is dit zeker legaal. Wij gaan hieronder wat dieper op de belangrijkste regel: 

  • Lichtdoorlatendheid autoruiten
    Minimaal 55%: dat is het percentage van het licht dat de voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten doorlaten. Dit geldt niet voor de achterruit en de achterzijruit. Hier mag het lager zijn, terzij de auto aan de linker- en rechterzijde geen buitenspiegel heeft. 
  • Boete
    Wordt u gecontroleerd? Dan gebruikt de politie een speciaal apparaat dat de hoeveelheid licht die de autoruit doorlaat meet. Als dit te laag is, kunt u een boete krijgen of kan de politie uw kentekenbewijs deel 1 (A) invorderen. Gebeurt dat? Dan mag u niet meer in uw auto rijden. 

Glaslookpanelen

Dit is de oplossing voor uw bedrijfsauto! Een bedrijfsauto beschikt vaak over een dichte laadruimte en daarom is ramen laten tinten niet van toepassing. Logisch, want u wilt uw waardevolle spullen uit het zicht houden. Toch geeft dit niet de meest chique uitstraling. En daar hebben wij wat op bedacht: glaslookpanelen. 

Glaslookpanelen geven de auto een mooie, strakke en professionele uitstraling. Ook niet onbelangrijk, aangezien u veel met deze auto rondrijdt en hierin wordt herkent. Daarnaast zijn onze glaslookpanelen minder krasgevoelig en gaan langer mee dan de standaard kunststofruiten. Wilt u glaslookpanelen bestellen? Glascoating Someren levert en monteert de set panelen - onder voorbehoud van de voorwaarden - bij u op locatie. 

Ramen laten tinten of blinderen

In plaats van tinten, kunt u uw ramen ook blinderen. Voor het blinderen van ramen maken we gebruik van glasfilm. Glasfilm is een speciale folie, waarmee wij de ruit van de auto kunnen voorzien van mooie, chique getinte ramen. Daarnaast heeft dit ook een blinderende werking. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat deze folie zonder luchtbellen of kleine vouwtjes aan de binnenkant van het raam gemonteerd wordt. Schade van buitenaf is dus niet mogelijk. Er zijn ook varianten speciaal voor een gezin met kinderen: Deze variant beschikt over een speciale hardcoat, zodat de kans op onverhoopte beschadiging door uw kind heel klein is. Liever een ander tintje? Geen probleem! U kunt kiezen uit zeven verschillende tinten voor het blinderen van uw autoglas. 

Achtergrond ons werk glascoating someren

Ramen laten tinten? Neem contact op

Wanneer u besluit 'ik wil mijn ramen laten tinten bij Glascoating Someren' garanderen wij u van een goede keus. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en geven u persoonlijk advies, met natuurlijk een goede bak koffie. Van de beste kwaliteit is ook zeker sprake: continu zijn wij op zoek naar innovatieve, betere oplossingen en zetten hierbij al onze kennis en ambitie in. 

Wilt u langskomen? Bel dan vooraf even, zodat we op de hoogte zijn van uw komst. Zeker doordeweeks zijn wij vaak buiten onze eigen locatie aan het werk. Onze contactgegevens vindt u hier.

Offerte aanvragen