Autoruiten tinten: meer privacy en comfort

Autoruiten tinten is dé manier om comfortabeler de weg op te gaan. Door het aanbrengen van folie of coating heeft u namelijk meer privacy en minder last van zonlicht, warmte en UV-straling. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring, beschermt het interieur van uw auto tegen verkleuring en draagt bij aan een aangenaam klimaat in de auto. Overweeg daarom om Glascoating Someren in te schakelen om uw autoruiten op een professionele wijze te laten tinten.

Autoruiten tinten werkplaats someren

Neem contact op

Autoruiten tinten: wat is het en waarom zou u het laten doen?

Autoruiten tinten is het aanbrengen van een dunne, doorzichtige folie of coating op de ramen van een auto. Deze getinte folie is meestal gemaakt van polyester en wordt aangebracht aan de binnenzijde van de autoruiten. Autogebruikers kiezen hier vaak voor om meer privacy te krijgen, maar ook om de hoeveelheid zonlicht, warmte en UV-straling tegen te houden. 

Hoe werkt autoruiten tinten?

Autoruiten tinten begint met een zorgvuldige reiniging van het voertuig, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Vervolgens worden de exacte afmetingen van de ruiten bepaald. Op basis daarvan wordt het folie op maat gesneden. De volgende stap is het nat maken van het raamoppervlak met een water- en zeepoplossing, waarna de folie zorgvuldig wordt aangebracht. Door middel van een rakel wordt overtollig water en mogelijke luchtbellen verwijderd. Tot slot moet de folie drogen en uitharden.

Autoruiten tinten: wat zijn de voordelen?  

Autoruiten tinten biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgen getinte autoruiten voor een zekere mate van privacy aan de inzittenden van de auto. Dit kan handig zijn om nieuwsgierige blikken van buitenaf te verminderen, vooral in stedelijke gebieden of druk verkeer. Autoruiten tinten draagt daarmee bij aan een gevoel van veiligheid en comfort. De bestuurder en passagiers voelen zich meer op hun gemak, wat de rijervaring voor allen meer ontspannen maakt.

Minder warmte in de auto

Getinte autoruiten verminderen daarnaast ook de hoeveelheid zonlicht en warmte die de auto binnendringt. Dit is vooral nuttig als het buiten erg warm is, want als de warmte niet kan binnendringen zal de temperatuur in de auto ook niet oplopen. Dit vermindert de noodzaak van airconditioning, waardoor u ook nog eens zuiniger rijdt. Als het minder warm is in de auto, is het immers ook niet nodig om de airco hoog te zetten.

Betere bescherming tegen UV-straling

De meeste getinte raamfolies bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Dit kan de inzittenden van de auto beschermen tegen de schadelijke effecten van langdurige blootstelling aan UV-straling, zoals huidveroudering en een verhoogd risico op huidkanker. Autoruiten tinten kan indirect dus zorgen voor een veiligere en gezondere omgeving voor alle inzittenden van het voertuig.

Autoruiten tinten someren

Neem contact op

Laat uw autoruiten tinten door Glascoating Someren

Autoruiten tinten moet heel precies worden uitgevoerd. Daarom wordt het vaak gedaan door een professionele autotintspecialist zoals Glascoating Someren. Met 20 jaar ervaring weten wij precies hoe we te werk moeten gaan. Wij maken altijd gebruik van hoogwaardige folie en bieden een korte levertijd, zodat u snel kunt genieten van de voordelen van getinte autoruiten. Deze combinatie van ervaring, kwaliteitsmaterialen en efficiënte service maakt ons een goede en betrouwbare keuze.

Maak nu een afspraak

Maak nu een afspraak voor autoruiten tinten bij Glascoating Someren en geniet van onze uitstekende en snelle service. U kunt ons direct bereiken door te bellen naar 0493-255000. Mocht u dat prettiger vinden, dan kunt u ook een e-mail sturen of eenvoudigweg het contactformulier invullen op onze website. U bent van harte welkom.

Product overig home GlascoatingSomeren

Bij Glascoating Someren draait alles om glas. Wij bieden particulieren en bedrijven oplossingen

Top service..! Super strak en netjes werk geleverd. Bedankt mannen..! Zeker een aanrader.

Raoul